Werken bij NCIM Groep

Werken bij NCIM Groep

NCIM Groep is gespecialiseerd in het uitvoeren van ICT-opdrachten, projecten en product ontwikkeling. Meer dan 200 bekwame professionals bouwen aan ICT-oplossingen voor opdrachtgevers in de sectoren Defensie en Veiligheid, Energie en Utilities, Telecommunicatie, Transport en Media, en Technische automatisering.

Wegens COVID-19 werken onze professionals thuis en onlangs hebben we via Google Meets met Peter gesproken over zijn opdracht bij ABN AMRO. Sinds februari 2020 werkt hij als Junior Secure Coding Expert. Voordat hij bij ABN AMRO begon heeft hij aan een intern project gewerkt.

Werken bij NCIM Groep: Peter

Toen Peter in oktober 2018 bij NCIM in dienst trad was hij op zoek naar een leuke, nieuwe uitdaging waar hij nieuwe technieken kan leren. NCIM heeft Peters interesse gewekt en dan met name qua ontwikkelen en de bekende klantenkring. Nadat hij kennis had gemaakt begon het te kriebelen en heeft hij besloten om de sprong te wagen en bij NCIM te gaan werken.

En of hij dat heeft gedaan! “Sinds februari zit ik nu bij de ABN AMRO bank als Junior Secure Coding Expert. Mijn collega Coen zat daar al en er kwam een plek in zijn team vrij. Doordat Coen allerlei Hack-avonden organiseert voor NCIM-ers en ik daar eigenlijk altijd bij was, kende hij mij al. Ik had nog maar weinig ervaring met beveiliging en security maar ik vind het mega interessant om me hier in te verdiepen. Ik had hier en daar wel een beetje kennis door artikelen over het onderwerp te lezen maar ik had er nog nooit iets mee gedaan. Door die avonden ben ik ermee in aanmerking gekomen en ik vond het meteen al ontzettend leuk om te doen. Dat werd opgemerkt en zodoende ben ik op gesprek gegaan bij ABN AMRO. Een week later kon ik starten!”

“Het team waar ik in zit bestaat uit zeven man. Samen supporten wij zo’n 5000 applicaties in binnen- en buitenland. Dit is voor de hele ABN AMRO. Wat wij doen is het begeleiden en hulp bieden aan de developers bij het schrijven van veilige software. De developers schrijven code, maar letten daarbij niet per se op de veiligheid ervan. Dat is niet hun prioriteit. De beveiliging van software is een doorgaand proces, er kunnen altijd nieuwe beveiligingslekken gevonden worden.”

“Ik kan gerust zeggen dat ik die uitdaging nu écht wel heb gevonden!”

– Peter

“Het is wel de bedoeling dat de developers de problemen zo veel mogelijk zelf oplossen. Als ze er niet uitkomen dan zijn wij er om te helpen en te begeleiden. Om ze op te leiden heb ik laatst een presentatie gegeven over het beveiligen van code. Het is belangrijk dat ze bij het schrijven al bezig zijn met het beveiligen ervan. Mochten ze tegen problemen aanlopen, is het belangrijk dat ze eerst hun eigen analyse doen voordat ze bij ons aankloppen.”

“Wat het voor mij zo bijzonder maakt is dat ik bij ABN AMRO ben binnengekomen als Junior. Normaal gesproken kom je niet zomaar in zo’n klein team van een grote organisatie zonder specifieke ervaring. Nu heb ik de kans gekregen om in dit team terecht te komen als Junior. Dit is echt een goede kans om meer te leren. Ik kan gerust zeggen dat ik die uitdaging nu écht wel heb gevonden!”

Ook benieuwd of één van onze projecten bij jou past? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar l.duvekot@ncim.nl en dan nemen wij contact met je op!

Volg jij ons al op Twitter & LinkedIN?