Masterclass Angular

Masterclass Angular – NCIM is benaderd om haar expertise te delen. Afgelopen maand hebben twee van onze Principal Consultants een Masterclass “Introductie tot Web Development met Angular” gegeven. De cursisten waren PhD-studenten van de Universiteiten Leiden en Delft. Wegens COVID-19 heeft de tweedaagse Masterclass online plaatsgevonden.

Het doel van de Masterclass was om mensen zonder, of met heel weinig, programmeerkennis in twee dagen een website te laten bouwen. Met behulp van Microsoft Cognitive Services kun je met deze website foto’s laten analyseren.

De cursisten hebben weinig tot geen ervaring met programmeren waardoor eerst een basisuitleg van Webservices gegeven is. Gevolgd door een live-demo over de basisprincipes van Angular en hoe je lokaal een ontwikkelversie van een website draait. In het tweede dagdeel was het tijd voor de cursisten om zelf aan de slag te gaan.

De tweede dag had dezelfde indeling; eerst de theorie, een uitleg over hoe websites omgaan met data en hoe deze uit webservices gehaald kunnen worden. Ook hierna een live-demo waarin data uit een ‘dummy’ webservice wordt gehaald. De cursisten zijn zelf weer aan de slag gegaan, deze keer om de foto’s die zij uploaden te laten analyseren door Microsoft Cognitive Services.

De tool geeft inzicht in welke tags verbonden zijn aan de foto. Als je Cognitive Service “Describe” uitvoert, krijg je terug welke objecten in de foto staan. Bijvoorbeeld een blauwe auto, een weg of bomen. Voer je de Cognitive Service “OCR” uit, krijg je te zien welke text aan de foto’s is gekoppeld.

De focus van de Masterclass lag op het Angular gedeelte en werd er van de service van Microsoft gebruik gemaakt om een inhoudelijke analyse van de foto’s te doen.

Omdat de cursisten weinig tot geen ervaring met programmeren hebben, lag het niveau voor hun hoog. Desondanks mogen de resultaten er wezen: het was een erg leerzame cursus en een vervolg zit er zeker in. De cursisten hebben een kijkje in de keuken kunnen nemen van hoe wij te werk gaan en hoe je in korte tijd mooie resultaten kunt neerzetten.

Heb je ook interesse om meer over Webservices te leren? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar recruitment@ncim.nl en dan laten wij je weten wanneer de nieuwe cursus begint!

Volg jij ons al op Twitter & LinkedIN?