Werken bij NCIM Groep

Werken bij NCIM Groep

NCIM Groep is gespecialiseerd in het uitvoeren van ICT-opdrachten, projecten en product ontwikkeling. Meer dan 200 bekwame professionals bouwen aan ICT-oplossingen voor opdrachtgevers in de sectoren Defensie en Veiligheid, Energie en Utilities, Telecommunicatie, Transport en Media, en Technische automatisering.

Guus werkt sinds januari 2019 bij NCIM Groep als Junior Software Developer. Na zijn studies Wiskunde en Sterrenkunde begon het oriënteren voor de volgende stap. Zijn interesse lag richting Data Science of Software Development. Hij is in contact gekomen met NCIM en de organisatie trok hem aan. Met name de mogelijkheden die NCIM biedt. Bij iedere klant krijg je een nieuw project, in een nieuwe omgeving en leer je nieuwe technieken. Daarnaast sprak de bedrijfscultuur hem aan en onderneemt hij regelmatig met collega NCIM-ers buiten werk leuke activiteiten.

Vanaf daar is het balletje gaan rollen. Guus is helemaal blanco op het gebied van IT bij NCIM terechtgekomen. Tijdens zijn opleiding heeft hij de basiskennis opgebouwd maar geen ervaring met complexere technieken. Bij NCIM heeft Guus het traineeship-programma gevolgd. Tijdens dit programma halen Junior Software Developers twee certificaten binnen twee maanden. Met de certificaten C# .NET en Javascript/HTML/CSS op zak zijn ze na het traineeship Junior Full Stack Developer.

“Tijdens het traineeship heb ik de basis van programmeren geleerd, maar na die certificaten ben je er natuurlijk nog niet. Ik had nog nooit een website gebouwd dus ik heb na mijn traineeship een Webdevelopment certificaat behaald. Om er ook echt ervaring mee te krijgen heb ik aan interne projecten gewerkt en daar heb ik ook echt veel van geleerd.”

“Kort na het behalen van mijn certificaten ben ik met het NFI in contact gekomen. Er kwamen plekken open voor Junior Developers en ik kon al vrij snel langskomen voor een kennismakingsgesprek. Het gesprek was met de afdelingsmanager en gaf mij meteen al het gevoel: “Ja, hier wil ik aan de slag!”. Ik kreeg al snel te horen dat ik kon beginnen. In totaal waren er dertig andere kandidaten. Mijn ervaring binnen NCIM heeft bijgedragen dat ik ben gekozen; tot vlak voor mijn start heb ik nog verschillende certificaten behaald.”

“Mijn werkplek was een lab die ze hadden omgebouwd tot kantoorruimte en ik keek uit op een bunker waar bommen worden onderzocht.”

Guus

“Het project was een vervanging van een oud programma. Dat liep al 20 jaar en was dus wel toe aan vernieuwing. In dit programma zit alle info van alle zaken, onderzoeksmaterialen en resultaten opgeslagen. Mijn rol was Full Stack Software Developer, maar ik had eigenlijk een 360 graden rol. Ik moest bijvoorbeeld ook meedenken over de architectuur. Het NFI was al begonnen met bouwen en daar konden wij op door. Na de inwerkperiode werd het team opgedeeld in drie scrumteams met zowel internen als externen. Ik kwam in het workflow project terecht. Daar hebben wij gewerkt aan software die alle processen in kaart brengt. Deze software maakt het voor medewerkers makkelijker om te zoeken naar openstaande taken.”

“Toen ik bij het NFI begon was het even zoeken waar ik moest beginnen. Ik moest even op tempo komen maar nadat ik er hard tegenaan ben gegaan kon ik al snel meedraaien. Wat ik zo gaaf vind aan het NFI is dat het geen softwarebedrijf is. Ze doen forensisch onderzoek en daar kom je iedere dag mee in aanmerking. Mijn werkplek was een lab die ze hadden omgebouwd tot kantoorruimte en ik keek uit op een bunker waar bommen worden onderzocht. Naast ons was een lab waar ze onderzoek doen met microscopen en in hetzelfde gebouw onderzoeken ze lijken. Ik heb dat niet gezien hoor, dat trauma is mij bespaard gebleven!”

“Mijn opdracht bij het NFI is een goede eerste opdracht geweest! Naast dat de omgeving heel interessant is, waren ze bezig met vernieuwing. Wij hebben veel nieuwe technieken gebruikt en daardoor heb ik heel veel kunnen leren. Ik kijk heel erg uit naar een volgende opdracht en ik zie al veel interessante opdrachten voorbijkomen via de accountmanagers. Bijvoorbeeld bij Europol en het Ministerie van Defensie!”

Ook benieuwd of één van onze projecten bij jou past? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar l.duvekot@ncim.nl en dan nemen wij contact met je op!

Volg jij ons al op Twitter & LinkedIN?