Werken bij NCIM Groep

Werken bij NCIM Groep

NCIM Groep is gespecialiseerd in het uitvoeren van ICT-opdrachten, projecten en product ontwikkeling. Meer dan 200 bekwame professionals bouwen aan ICT-oplossingen voor opdrachtgevers in de sectoren Defensie en Veiligheid, Energie en Utilities, Telecommunicatie, Transport en Media, en Technische automatisering.

Werken bij NCIM Groep: Corjan

Wegens COVID-19 werken onze professionals thuis en onlangs hebben we via Google Meets met Corjan gesproken over zijn opdracht bij de NATO. Sinds september 2019 werkt hij bij NCIM Groep in de rol van Junior Software Developer. Met een Bachelor Informatica & Economie en een Master ICT in Business & Public Sector zit Corjan op het snijvlak van Business en IT.

Bij NCIM is Corjan als Junior Developer niet zo zeer werkzaam op het snijvlak tussen Business en IT, maar hij hoopt daar vanuit een programmeerfunctie uiteindelijk wel terecht te komen. Hij programmeert al jaren en vindt het leuk om daar nog verder in te ontwikkelen. Door eerst op het programmeren te focussen hoopt hij de technische kennis op te bouwen die hij later in de sector kan gebruiken. Corjan is bij NCIM terecht gekomen omdat een vriend van hem al NCIM-er was. Hij heeft Corjan doorverwezen. Corjan heeft voor NCIM gekozen vanwege de klantenkring. Overheid en militair georiënteerde klanten trekken hem enorm. “Het geeft wat meer toegevoegde waarde dan zomaar een website bouwen!” aldus Corjan.

“Op het moment ben ik Junior Developer bij de NATO. Het project waar ik op zit heeft een vrij klein team: naast de projectleider heb ik nog één andere collega. Die is meer bezig met operationele activiteiten. In mijn dagelijkse programmeer werkzaamheden werk ik nauw samen met mijn leidinggevende. Het project waar ik aan werk is een applicatie die de communicatie tussen verschillende netwerken monitort. Bestanden en documenten hebben bij de NATO een bepaalde classificatie; niet iedereen mag alles lezen. De applicatie controleert of de bestanden en informatie bij de juiste persoon terecht komen.”

“Het geeft wat meer toegevoegde waarde dan zomaar een website bouwen!”

– Corjan

“Het project is niet nieuw, de eerste versie is een aantal jaar geleden vernieuwd en in C# geschreven. Mijn rol binnen het team is om de nieuwe requirements aan de applicatie toe te voegen. Doordat je te maken hebt met classified information is het best een uitdaging. Alles moet waterdicht zijn en altijd kunnen werken. Dat zijn toch dingen waar je rekening mee moet houden en dat maakt het soms wel lastig. Het moet altijd werken, bestaande dingen kunnen niet zomaar worden aangepast.”

“Door de hoge eisen waar deze applicatie aan moet voldoen, werken we uitsluitend met frameworks die zeer stabiel zijn en goed kunnen worden getest. Toch proberen we, waar mogelijk, ook nieuwe technieken toe te passen. Op deze manier wordt de applicatie steeds beter en de stabiliteit niet minder. De NATO heeft alle architectuur zelf gebouwd. Loop ik ergens tegenaan of lukt het niet helemaal, kan ik niet even Googelen waar nu precies het probleem zit. In dat opzicht ben je erg afhankelijk van je collega’s die het hebben gebouwd. Ik ben gelukkig goed ingewerkt voor de COVID-19 lockdown. Ik werk momenteel vanuit huis en dit bevalt mij erg goed. Als ik niet zo goed was ingewerkt, was dit een stuk moeilijker geweest.”

“Al met al denk ik dat ik door dit project een betere ontwikkelaar word. Ik leer niet alleen nieuwe technieken, maar ook veel over de architectuur; hoe kun je software beter structureren en hoe maak je het netter.”

Ook benieuwd of één van onze projecten bij jou past? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar l.duvekot@ncim.nl en dan nemen wij contact met je op!

Volg jij ons al op Twitter & LinkedIN?