NCIM Groep werkt hard aan een veiliger wereld voor ons allemaal. Wij investeren veel kennis, tijd en geld in innovatieve onderzoekstechnieken. Niet alleen om onze zakelijke klanten zo goed mogelijk te bedienen, maar ook om maatschappelijke organisaties te helpen bij het concretiseren van hun doelstellingen.

Een van die maatschappelijke organisaties is CPRC, de Stichting Child Protection Research Centre. CPRC beschermt kinderen en kwetsbare jongeren tegen seksuele uitbuiting en misbruik. Denk daarbij aan de productie en het delen van kinderporno, gedwongen tienerprostitutie en internationaal kindermisbruik, zoals kindersekstoerisme. Om deze kwalijke zaken te bestrijden, slachtoffers te ontdekken en daders te ontmaskeren is online onderzoek erg belangrijk.

Slachtoffers worden zowel in Nederland als in het buitenland, steeds vaker online benaderd, geronseld en uiteindelijk ook verkocht. CPRC maakt gebruik van gespecialiseerde tools en technieken voor zowel proactief als reactief onderzoek, bijvoorbeeld op speciaal verzoek van familieleden van slachtoffers, advocaten, gemeenten of zorginstanties. Dit onderzoek moet op forensisch verantwoorde wijze plaatsvinden, zodat het later ook strafrechtelijk kan worden gebruikt.

NCIM Groep ondersteunt CPRC met technische kennis om uitbuiters en misbruikers van kinderen en kwetsbare jongeren te stoppen en slachtoffers te voorkomen of bevrijden.