Technische automatisering

Een van de meest veelzijdige en veeleisende diensten binnen de NCIM Groep is Technische automatisering. Technische automatisering omvat bij NCIM een diversiteit aan projecten. Deze projecten eisen van onze professionals enerzijds een brede kennis van vele technologieën, anderzijds ook een behoorlijke diepgang in bepaalde technologische kennis.

 

Die diepgang gaat vaak tot op bitniveau, bijvoorbeeld bij systemen met bepaalde kenmerkende eigenschappen, zoals (hard/soft) real-time, embedded, multitasking, of aan algoritmische systemen, netwerkprotocollen en gedistribueerde (internet)oplossingen. Bij producten die gebruik maken van deze technieken valt te denken aan streaming video/audio-applicaties, settop-boxen, meet- en regeltechniekapplicaties, digitale imaging en beeldverwerking.

 

De professionals van Technische automatisering hebben:

·          Kennis van C/C++ en (embedded) Java – een opkomende trend;

·          Kennis van een of meer embedded real-time operating systems, bijvoorbeeld VxWorks, OS9 of real-time Linux;

·          Naast technische kennis en vaardigheden ook een nieuwsgierige en onderzoekende aard; zij willen zaken tot op het bit uitzoeken.

 

Omdat NCIM kennis hoog in het vaandel heeft staan, zijn er voor de diverse competence centers een aantal trajecten opgezet, bedoeld om elke professionals op te leiden op een bepaald kennisgebied. Deze trajecten worden veelal afgesloten met een certificeringsexamen, bijvoorbeeld embedded Linux of J2ME (Java 2 Micro Edition).