Oracle

Onze Oracle professionals zijn betrokken bij uiteenlopende opdrachten waarin over het algemeen heel gespecialiseerde DBA-taken worden verricht. Bijvoorbeeld de installatie of upgrade van de nieuwste versies van Oracle systemen zoals Database Server en Application Server, configuratie van geclusterde systemen met Oracle RAC, opstellen en inrichten van backup- en recoveryprocedures, en het optimaliseren van de performance van de verschillende systemen.

 

Voor de overheid heeft NCIM een web-based informatiesysteem ontworpen en geïmplementeerd, dat gebruik maakt van het INK-model om prestatie-indicatoren weer te geven. Met deze applicatie wordt inzicht verkregen in het eigen functioneren. Aan de applicatie ligt een datawarehouse ten grondslag, dat is geïmplementeerd met Oracle databases en Oracle tools zoals Warehouse Builder, Application Server en TopLink.

 

Voor een grote oliemaatschappij is de replicatie van databases opgezet waardoor een gedistribueerde applicatie ook bij uitval van het datanetwerk kan blijven functioneren. Een en ander is zo ingericht dat na herstel van het netwerk alle databases automatisch weer synchroon lopen.

 

In de staalindustrie wordt door enkele van onze medewerkers gewerkt aan het complete herontwerp en de implementatie van bestaande programmatuur voor procesautomatisering. Hierbij worden alle systemen gemigreerd naar moderne platforms en wordt alle dataverwerking overgezet naar Oracle databases.

 

Bij NCIM hebben we twee soorten Oracle professionals: Database Administrators, die alles afweten van installatie en beheer van Oracle databases en application servers, en mensen die zich meer richten op het ontwikkelen van (internet)applicaties die zijn gebaseerd op Oracle software, zoals Oracle Forms en Reports. Al onze professionals met een  Oracle profiel zijn Oracle gecertificeerd op OCA- of OCP-niveau, of zijn actief bezig om dit certificaat te behalen.