Microsoft

NCIM behoort tot de Gold Partners van Microsoft. Dit hoogste niveau van partnerschap heeft NCIM verkregen doordat verschillende klanten zeer tevreden zijn over de door NCIM geleverde Microsoft diensten en omdat NCIM beschikt over een groot aantal gecertificeerde professionals die deze diensten kunnen leveren.

NCIM heeft zich voor Microsoft gespecialiseerd op drie gebieden:

  1. .NET oplossingen. Op basis van zowel VB.NET als C# ontwikkelt NCIM verschillende soorten web- en Windows-applicaties. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van onderliggende Microsoft technologieën zoals MapPoint, Software factories, WSS en Security;
  2. Integratieoplossingen. Op basis van SQL Server, BizTalk en Sharepoint worden verschillende onderliggende applicaties samengevoegd, vaak op basis van Web Services en eventueel MSMQ;
  3. Microsoft SQL Server oplossingen. Naast het ontwerpen, inrichten en gebruikmaken van databases op basis van Microsoft SQL Server benut NCIM ook de andere mogelijkheden van Microsoft SQL Server ten volle, bijvoorbeeld de analyse- en rapportservices.

NCIM hecht veel waarde aan het certificeren van medewerkers. Zij krijgen daarom alle ruimte om een Microsoft gecertificeerd professional te worden of hun certificeringen uit te bereiden. Daartoe wordt voor iedere professional halfjaarlijks zijn Persoonlijk Opleidings Plan (POP) bijgesteld.

Alle medewerkers van NCIM die werkzaam zijn in het Microsoft segment, zitten in een traject om via MCTS (Microsoft Certified Technology Specialist)  uiteindelijk MCPD (Microsoft Certified Profesional Developer) te worden in een specialisatie naar keuze.

Ook stimuleert NCIM haar medewerkers om kennis te nemen van beta-producten (dit zijn software pakketen die in de laatste testfase verkeren voordat zij op de markt komen) waarover NCIM als Microsoft Gold Partner kan beschikken.