Technische automatisering

De sector Technische Automatisering kenmerkt zich door zijn diversiteit en complexiteit. Er is vrijwel geen systeem meer te bedenken of het zit software in voor de bediening, besturing, monitoring en vaak zeer complexe informatieverwerking. Van koffiemachines en televisies tot autonoom opererende robots en medische scanapparatuur wordt gebruik gemaakt van over het algemeen technisch zeer complexe en veeleisende software.
 
Met als oorsprong een zuivere Technische Automatiseringsclub heeft NCIM haar wortels stevig verankerd in deze brede en diverse markt. Vanaf het prille begin ondersteunt NCIM haar klanten met specialistische kennis en kunde op de gebieden van – realtime & embedded – softwareontwikkeling, systeemarchitectuur -en ontwikkeling, advisering en projectleiding.
 
Markten waarin NCIM op dit vlak werkzaam is beslaan onder andere:
  • Chipindustrie
  • Medische apparaten
  • Consumentenelectronica
  • Verkeersmonitoring -en controle
  • Streaming Audio/Video en digital broadcasting
In deze markten is NCIM zeer succesvol in het bedienen van haar klanten en beslaan haar werkzaamheden het gehele scala van hardware/software ontwerp van een specialistisch deelsysteem tot complete productontwikkelingen -en opleveringen.