U bent hier:

home - carriere - procedure Print deze pagina

Procedure

Meer weten over werken bij de NCIM Groep? Vul dan het sollicitatieformulier in. Een van onze recruiters neemt vervolgens contact met je op. Onze sollicitatieprocedure bestaat uit drie gesprekken waarin jij en de NCIM Groep kunnen bepalen of we bij elkaar passen.

Stap 1: Oriënterend gesprek

In dit gesprek met één van onze recruiters vertellen we je iets over ons bedrijf en luisteren we naar je interesses en ambities. We vertellen je hoe we zijn georganiseerd, hoe onze bedrijfscultuur eruit ziet, wat we van jou verwachten, welke mogelijkheden er voor je zijn binnen de organisatie en welke projecten we doen. Tijdens dit gesprek proberen we een beeld te krijgen van je persoonlijkheid en bespreken we met je hoe ons mentorenmodel eruit ziet. Als dit gesprek succesvol verloopt wordt er een afspraak met je gemaakt voor een technische interview. Het eerste gesprek vindt plaats op één van onze kantoren. Vergeet niet je diploma van je hoogst genoten opleiding naar dit gesprek mee te nemen.

 

Stap 2: Technisch interview

Tijdens dit gesprek kijken we naar je technische vaardigheden. Dit gesprek voer je met de Directeur Operationele Zaken. We vragen je iets te vertellen over de verschillende rollen die je in projecten hebt gespeeld en we stellen je een aantal vragen over het vakgebied waarin je gespecialiseerd bent. We vragen je bijvoorbeeld een stuk sourcecode te beoordelen of vragen je om iets te vertellen over bepaalde technologieën waar je mee hebt gewerkt. Doel van dit interview is om te bepalen waar je qua niveau zit ten opzichte van de andere NCIM professionals en om te bepalen of jouw kennis aansluit bij de vraag van onze klanten.

 

Stap 3: De aanbieding

Wanneer het technisch interview succesvol is afgerond volgt er een laatste gesprek met de Algemeen Directeur. Tijdens dit gesprek wordt nogmaals kort ingegaan op je CV. Ook wordt in dit gesprek besproken wat je van ons kan verwachten en wat wij van jou verwachten. Wanneer ook dit gesprek succesvol verloopt, bieden we je een contract aan. Het is dan aan jou om te beslissen! Vergeet bij dit gesprek niet een recent salarisstrookje mee te nemen.