U bent hier:

home - carriere - collega's Print deze pagina

Collega's

Gijsbert
Sinds september 2006 werk ik bij NCIM. Ik heb informatica gestudeerd in Delft en na mijn afstuderen ben ik hier begonnen. Momenteel werk ik aan een project bij de Rabobank. Ik bouw met een team ontwikkelaars aan een nieuw back-office systeem voor het verwerken van financiële transacties.Wat ik het mooiste vind aan werken bij NCIM is de vrijheid die ik krijg om me bezig te houden met dingen die ik zelf interessant vind. Informatiebeveiliging interesseert mij bijvoorbeeld erg. Dit is geen gebruikelijk specialisme binnen NCIM maar toch krijg ik alle gelegenheid om mezelf hierin te verdiepen.

Nanda
Na mijn opleiding computer science aan de TU Delft, ben ik in september 2005 begonnen als systeemingenieur bij NCIM. Hoewel ik verwachtte als programmeur aan de slag te gaan, kreeg ik een superinteressante opdracht als onderzoeker/adviseur bij Defensie. Na de succesvolle afronding van deze opdracht ben ik enkele maanden ingezet als ontwikkelaar om vervolgens weer een meer adviserende rol te gaan spelen. Het leuke van NCIM vind ik dat veel opdrachten zich afspelen in de hoek van de technische automatisering, waarbij je je als ingenieur over het algemeen een levendig beeld kunt vormen van de dagelijkse praktijk waarin jouw oplossing zal worden toegepast. Daarnaast biedt NCIM veel interne cursussen, zodat je je verder kunt ontwikkelen en specialiseren als programmeur, maar ook de mogelijkheid krijgt om door te groeien in de richting van architect of projectleider. Naast ontplooiing op het professionele vlak is er binnen NCIM veel ruimte voor sociale activiteiten. Omdat we bij verschillende klanten zitten en elkaar daardoor niet dagelijks zien, organiseert NCIM bijvoorbeeld de maandelijkse borrel of een dagje skiën.

Martijn
Sinds 2005 ben ik werkzaam als systeemontwikkelaar met als vooropleiding informatie en informatiekunde. Ik heb voor NCIM gekozen vanwege de persoonlijke benadering, de aangeboden opleidingen en het type organisatie. Er wordt van je verwacht dat je jezelf ontplooid, met steun vanuit het bedrijf waarbij van alles mogelijk is. Als professional consultant word ik ingezet bij diverse soorten bedrijven om problemen op te lossen of hulp te bieden in hun ontwikkelproces. Dit zorgt elke keer voor een uitdaging waarbij de lat steeds net iets hoger wordt gelegd. Mijn beeld van NCIM is een bedrijf dat volop in beweging is, met carrièremogelijkheden waarvoor handvatten worden aangereikt.

Mandy
Na een studie natuurkunde (UvA) ben ik eerst aan de slag gegaan als Oracle developer (vijf jaar), en de afgelopen vier jaar als functioneel ontwerper, tester en testcoördinator.
Inmiddels werk ik drie jaar bij NCIM. Het grootste verschil dat ik merkte vanaf dag één, was de hands-on mentaliteit, doen waarvoor je staat. Ideeën worden serieus bekeken en het liefst snel uitgevoerd, je bijdrage wordt altijd zeer gewaardeerd. Al mijn collega's zijn stuk voor stuk intelligente mensen met een grote interesse in hun vak, en allemaal streven we kwaliteit na. Voor het project bij de klant, maar ook voor persoonlijke groei. Professionele ontwikkeling wordt zeer serieus genomen. Een opleidingsplan vaststellen, dat is maatwerk, en het uitvoeren ervan is net zo belangrijk. En ook hiervoor geldt: met veel tips en collegiale ondersteuning. Op deze manier is het erg leuk om voor het project bij de klant, voor mijzelf en voor NCIM het beste naar boven te halen.

Bart
Naast mijn studie aan de HIO, begin jaren negentig, werkte ik al als softwareontwikkelaar aan een systeem voor de simulatie van aardoliepijpleidingen. Nu, ruim 17 jaar later, werk ik bijna vier jaar bij NCIM en geef leiding aan een multidisciplinair team van specialisten dat een politiek complex en innovatief project uitvoert. Daarnaast begeleid ik een team van acht NCIM-professionals bij hun professionele ontwikkeling. NCIM heeft mij de gelegenheid gegeven een MBA-opleiding te doen, waarvan de voltooiing dit jaar gaat plaatsvinden. Bij een werkgever waar ik me verder kan ontwikkelen blijf ik graag werken. NCIM doet er alles aan om te zorgen dat dit zo blijft.

Martijn
Sinds oktober '06 werk ik bij NCIM. Ik heb hiervoor ruim twaalf jaar gewerkt voor bedrijven waarvan de core business niet IT was. Gedurende die tijd ben ik afgestudeerd in de bedrijfskundige informatica aan het HBO. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en liep spontaan tegen NCIM aan. Na een kort gesprek waren we er snel uit. Met name de gevarieerde klantenkring was doorslaggevend, plus het feit dat je collega's vrijwel allemaal technisch georiënteerd zijn. Wat mij opvalt is de collegialiteit ondanks dat iedereen ergens anders is gedetacheerd. Mijn werkzaamheden zijn gevarieerd. Dit komt met name door mijn profiel, ik ondersteun klanten bij het ontwerpen, bouwen en in beheer nemen van nieuwe software. Ik vermaak me prima en weet dat er ruimte is om mijzelf verder te ontwikkelen.

Peter
Sinds februari 2007 ben ik dienst van de NCIM Groep als projectleider, met als specialisme ICT-infrastructuur. Na en tijdens mijn HBO-studie informatica heb ik veel praktische ervaring opgedaan bij ICT-verlenende bedrijven als technisch engineer. Na verloop van tijd ben ik doorgegroeid richting projectleiding. Om een echte allrounder te worden is veel ervaring nodig. Detachering via NCIM is daar uitermate geschikt voor. Door de diverse technisch hoogstaande uitdagende opdrachten bij verschillende bedrijven zie en leer je veel in relatief korte tijd. Ervaringen die je in het verleden hebt opgedaan komen dan zeer goed van pas. Deze grote diversiteit, uitdagende opdrachten en aandacht voor scholing waren voor mij de redenen om bij NCIM te komen werken.