U bent hier:

home - carriere - activiteiten Print deze pagina

Activiteiten

Technologieavonden

Medewerkers van de NCIM Groep organiseren eens in de twee maanden een technologieavond waarop kennis van nieuwe technologieën wordt uitgewisseld. Er wordt dan eerst gezellig gedineerd, waarna enkele collega's een presentatie geven over een bepaalde trendy technologie.

Het doel van de technologieavonden is het delen van kennis binnen de organisatie zodat iedereen op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkeling in de IT-markt.

Robotclub

Robotica is een multidisciplinair vak. Om een robot te maken moet je schroeven, solderen en programmeren. Deze verschillende technische uitdagingen maken de robotica tot een veelzijdige hobby.

De robotclub bestaat uit medewerkers met een passie voor robotica. Samen en individueel bouwen we aan robots waarmee we deelnemen aan robotcompetities. We komen hiervoor regelmatig bij elkaar.

Voor alle NCIM-medewerkers organiseren we jaarlijks de Lego Mindstorms robotwedstrijd. Teams van drie personen bouwen dan in één dag een robot, die meedingt naar de hoofdprijs. We houden het spannend door elk jaar een nieuwe opdracht te verzinnen.

Game-avonden

Eén keer per half jaar wordt er bij NCIM een LAN-party (game-avond) georganiseerd. Zo’n avond is niet alleen voor de diehard gamer, ook voor de casual gamer of voor iemand die nog nooit een spel heeft gespeeld is er iets te doen. Er is geen competitie-element, dus je kunt altijd een rondje meespelen.

Geprobeerd wordt om de game-avond op vrijdag te organiseren, zodat je er geen weekenddag aan kwijt bent. We verzamelen ons op kantoor rond 18 uur, waarna er eerst wordt gegeten. Ook gamen kan natuurlijk niet op een lege maag!

PC-games
Zowel op laptops als op meegenomen (eigen) hardware worden een aantal spellen gespeeld:

  • Enemy Territory;
  • Call of Duty;
  • Unreal Tournament 2004;
  • Command and Conquer Generals;
  • Alles wat men maar wil spelen.

Consoles
Er is minimaal één console aanwezig waar met vier personen tegelijk op gespeeld kan worden. De console is aangesloten op de beamer, dus je hoeft niet bang te zijn dat het scherm te klein wordt.

De spellen die zoal gespeeld worden zijn Mario Kart, WiiSports en WiiPlay. Die hebben een hoog fungehalte en zijn voor iedereen makkelijk toegankelijk.

Al met al een gezellige avond waar je je collega’s beter leert kennen.