U bent hier:

home - carriere - begeleiding Print deze pagina

Begeleiding

Mentor
Als professional bij de NCIM Groep heb je altijd een mentor. De mentor is een ervaren professional die naast het uitvoeren van opdrachten bij klanten een groep professionals begeleidt.

Het belangrijkste aandachtsgebied is daarbij jouw ontwikkeling als professional. De mentor denkt mee over wat je wilt bereiken en helpt bij het stellen van uitdagende doelen. Samen met de mentor maak je een plan hoe je deze doelstellingen zult bereiken in een samenspel van opdrachten, opleiding en begeleiding.

Jij voert dit plan uit en samen met je mentor evalueer je regelmatig het resultaat. Omstandigheden kunnen veranderen, net als interesses en ideeën. Sluit de opdracht nog steeds aan of ben je toe aan iets anders? Je ontwikkelingsplan is nooit af en zal met je carrière mee evolueren.

De resultaten van de door jou uitgevoerde opdrachten bij de klant en je ontwikkeling hebben de belangrijkste invloed op je periodieke beoordeling door de mentor.

Behalve bij de ontwikkeling ondersteunt de mentor je ook bij andere aspecten van het werk. Samen met een aantal collega’s en je mentor kom je regelmatig bijeen om ervaringen uit te wisselen en andere activiteiten te ontplooien.

Competence centers
Voor de inhoudelijke ondersteuning van de professionals op hun competentiegebied heeft de NCIM Groep competence centers ingericht. Elke hoofdcompetentie (Microsoft, Oracle, Java, Technische automatisering, Projectmanagement en consultancy, System management) heeft een competence center.

Een competence center zorgt ervoor dat de kennis in de organisatie op peil blijft. Dit gebeurt door het bepalen van opleidingstrajecten, het bijdragen aan technologieavonden en het onderhouden van contacten met gebruikersgroepen en verenigingen. Ook is een competence center het aanspreekpunt voor professionals met inhoudelijke vragen.