Opleiding en training

NCIM heeft opleiding en training hoog in het vaandel staan. Alle medewerkers maken gebruik van de mogelijkheden die worden geboden om hun kennis en vaardigheid te vergroten door het volgen van gerichte, korte in-house trainingen, commerciële opleidingen en online leermogelijkheden.

Voor alle categorieën medewerkers op alle niveaus in de organisatie is het volgen van opleidingen die direct betrekking hebben op hun dagelijkse praktijk vanzelfsprekend. Naast het vergroten van de technische vaardigheden van de professional is het ook gebruikelijk dat medewerkers hun soft skills ontwikkelen.

Alle professionals, met name de young professionals, krijgen de mogelijkheid om certificeringtrajecten te volgen op het gebied van Oracle, Java, Microsoft, technische automatisering, XML, Linux, UML en dergelijke.

Ervaren NCIM-professionals bieden voor alle medewerkers verschillende malen per jaar interne cursussen aan op het gebied van UML, PSP, Prince 2, Object Oriëntatie en Design Patterns.

De system engineers kunnen kiezen uit het brede aanbod van cursussen op het gebied van systeembeheer, operating systems, netwerktechnologieën, enzovoort.

De senior ontwikkelaars en architecten kiezen vaak voor meer gespecialiseerde cursussen en trainingen, die toegespitst zijn op hun wensen en hun persoonlijke carrièrepad. Deze opleidingen worden in overleg met de mentor besproken en in hun Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) opgenomen. Hierbij kan worden gedacht aan trainingen en cursussen op het gebied van performance tuning en advanced design patterns,

Voor professionals die zich richting managementniveau willen ontwikkelen, is er management development. Daarbij bestaat de mogelijkheid opleidingen te volgen die meer gericht zijn op de lange termijn, zoals een MBA of een Master of Science.